Feltöltve:

Könnyű joghurttorta

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tojás4 darab
tejszín1 dl
joghurt5 dl
finomliszt7 dekagramm
rum2 cl
porcukor12 dekagramm
kristálycukor5 dekagramm
étolaj1 teáskanál
darált mandula5 dekagramm
színtelen zselatin12 darab
sárgabarack befőtt25 dekagramm

Desszertek: Könnyű joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, a mandulát, a Ramát, a cukrot és a rumot egy tálba tesszük és kézzel sima tésztát gyúrunk. A kész tésztát fóliába csomagolva, 20 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőből kivéve, két sütőpapír közé tesszük és kinyújtjuk. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük és ráhelyezzük a tésztát, a szélén kis peremet készítünk.

2. lépés

Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 20 percig sütjük. A sütőformát kinyitjuk, kivesszük a tésztát és rácsra téve kihűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

3. lépés

Elkülönítve három, illetve kilenc levél zselatint beáztatunk hideg vízbe. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját porcukorral felhabosítjuk, amíg sűrű, világossárga színű krémet kapunk. Ezután hozzákeverjük a joghurtot. A kilenc levél zselatint lecsepegtetjük és előírás szerint feloldjuk, majd két evőkanálnyi joghurtkrémet hozzákeverünk és az így elkészített keveréket a joghurtkrémhez adjuk.

4. lépés

A sárgabarack befőttet lecsepegtetjük, átpasszírozzuk, a joghurtkrém felét hozzákeverjük. Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a joghurtkrém másik feléhez. A tojásfehérjét felverjük és megfelezve a világos színű tejszínkrémhez, illetve a joghurtos barackkrémhez keverjük. A három levél zselatint lecsepegtetjük és feloldjuk, majd 5-6 evőkanál barackkrémet kanalanként a folyékony zselatinhoz keverünk.

5. lépés

Egy mély tálat kikenünk étolajjal, beleöntjük a zselatinos-barackos masszát, majd kihűtjük. A kihűlt tésztát visszatesszük a formába és először a joghurtos barackkrémmel, majd a joghurtos-tejszínes krémmel megkenjük és hideg helyre tesszük.

6. lépés

Tetszés szerinti figurákat szúrunk ki a tálban lévő megdermedt zselatinos masszából és a megszilárdult tortakrémre helyezzük. Citromfűvel és aprított pisztáciával díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 320"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 240"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem