Könnyű körtés pite
25
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
finom liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
tejföl | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A töltelékhez
érett alexander körte | 1 kilogramm | |
---|---|---|
édes morzsa | 2 evőkanál | |
selyemfű méz | 4 evőkanál | |
citromlé | 1 kevés |
Desszertek: Könnyű körtés pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet és a puha margarint elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az összes többi komponenst és finoman összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk.
2
Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk és a vékonyan kikent, és kilisztezett tepsibe tesszük, meghintjük az édes morzsával.
3
A töltelékhez a körtét meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével és egyenletesen elosztjuk a tésztán. Vékonyan rácsorgatjuk a mézet.
4
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közpes lángon kb. 35 percig sütjük.