Konyakmeggyes süti
Hozzávalók
Tészta
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
tej | 1.5 dl | |
Ráma | 5 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
liszt | 30 dekagramm |
Tetejére
csokimáz | 1 darab |
---|
krem
kimagozott meggy | 1 pohár | |
---|---|---|
konyakmegy aroma | 3 teáskanál | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
liszt | 4 evőkanál |
Piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
finomliszt | 6 evőkanál | |
cukor | 6 kupica |
Desszertek: Konyakmeggyes süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, ezután a Ramával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, majd közepes méretű sütőlemezen megsütjük. A piskóta hozzávalóiból megsütjük a piskótát.
2
A krémhez a lisztet a tejben simára elkeverjük és kevergetés közben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával ízesítjük.
3
A kihűlt piskótát 2 cm-es kockákra vágjuk és a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. A krémet a két lap közé betöltjük és a tetejére csokimázat teszünk.