Feltöltve:

Konyakmeggyes szelet

60
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás6 darab
tej1 dl
finomliszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag
porcukor20 dekagramm
tojásfehérje2 darab
kristálycukor6 evőkanál
meggybefőtt1 darab
keserű kakaópor1 evőkanál
konyakmeggy aroma2 teáskanál

Desszertek: Konyakmeggyes szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd két részre osztjuk. Egy közepes nagyságú 30x30 cm-es tepsit Ramával kikenünk és liszttel behintjük.

2

Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen, ha csak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.

3

A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk.

4

Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük.

5

A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt, tejes krémhez keverjük és a konyakmeggy aromával ízesítjük.

6

A kihűlt piskótát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük.

7

A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, és dermedni hagyjuk, legalább 1 órán át!.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

600"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem