Körte koch
Desszertek: Körte koch a sok
Elkészítés
A cukrot a tojássárgával, liszttel, sóval, dióval, tejjel simára keverjük.
Beleforgatjuk a kemény, habbá vert tojásfehérjét.
Ramával kikenünk 6 db formát, ennek hiányában hőálló csészéket. Szétosztjuk bennük a masszát, kb. 3/4 részig, hogy legyen helye felemelkedni sülés közben. Ha kell, inkább több tálkát használjunk.
A körtéket hámozzuk, magozzuk, majd vágjuk negyedekbe. Illesszünk mindegyik formában lévő keverék tetejére egyet.
Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra. A megtöltött formákat tegyük peremes tepsibe, és öntsünk melléjük annyi vizet, amennyi beteríti a tepsit. A felfújt jobban feljön a víz párolgása közben. Toljuk be a sütőbe, és süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Melegen, de nem forrón tálaljuk.