A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk egy tésztagombóccá. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe rakjuk.
A körtéket megpucoljuk, és négybe vágjuk, a negyedeket kissé beirdaljuk, de felszeletelve is jó.
A töltelékhez a mandulát, a cukrot és a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy-két percig habverővel keverjük.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és a torta vagy piteformát kibéleljük vele úgy, hogy pereme is legyen (kb. 2-3 cm).
Megtöltjük a mandulakrémmel és a tetejére rakjuk a körtéket. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 25-30 percig sütjük.
Vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.