Feltöltve:

Körtés Pite

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Omlós tészta

Ráma20 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás1 darab
liszt30 dekagramm

Tetejére

érett körte1 kilogramm
méz2 evőkanál
citromlé2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
darált dió, vagy mogyoró2 evőkanál
fenyőmag1 evőkanál
porcukor1 evőkanál

Forma kikenése

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Desszertek: Körtés Pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát és a cukrot habosra keverjük, majd belekeverjük a tojást. A liszttel sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

2

A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk és kiszedjük a magházukat. 1,25 dl vizet a mézzel, a citromlével és a vaníliás cukorral erős lángon szirupszerűre főzzük. Levesszük a tűzről és a körtenegyedeket 5 percre beletesszük, majd lecsepegtetjük és a mézes szirupot felfogjuk.

3

A sütőt előmelegítjük. A sütőformát kikenjük Ramával és beszórjuk zsemlemorzsával. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kinyújtjuk, beletesszük a formába és egy kb. 3 cm magas peremet készítünk. A mogyorót a tésztalapra szórjuk és rátesszük a körtedarabokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a körtére tesszük. A széleit finoman összenyomkodjuk.

4

A sütőben 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Megsimítjuk a mézes sziruppal, megszórjuk fenyőmaggal és 20 perc alatt készre sütjük. A pitét kicsit kihűlve kivesszük a formából és meghintjük porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem