Feltöltve:

Körtés Pite

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Omlós tészta

Ráma20 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás1 darab
liszt30 dekagramm

Tetejére

érett körte1 kilogramm
méz2 evőkanál
citromlé2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
darált dió, vagy mogyoró2 evőkanál
fenyőmag1 evőkanál
porcukor1 evőkanál

Forma kikenése

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Desszertek: Körtés Pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát és a cukrot habosra keverjük, majd belekeverjük a tojást. A liszttel sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

2. lépés

A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk és kiszedjük a magházukat. 1,25 dl vizet a mézzel, a citromlével és a vaníliás cukorral erős lángon szirupszerűre főzzük. Levesszük a tűzről és a körtenegyedeket 5 percre beletesszük, majd lecsepegtetjük és a mézes szirupot felfogjuk.

3. lépés

A sütőt előmelegítjük. A sütőformát kikenjük Ramával és beszórjuk zsemlemorzsával. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kinyújtjuk, beletesszük a formába és egy kb. 3 cm magas peremet készítünk. A mogyorót a tésztalapra szórjuk és rátesszük a körtedarabokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a körtére tesszük. A széleit finoman összenyomkodjuk.

4. lépés

A sütőben 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Megsimítjuk a mézes sziruppal, megszórjuk fenyőmaggal és 20 perc alatt készre sütjük. A pitét kicsit kihűlve kivesszük a formából és meghintjük porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem