Körtés-túrós pite
Hozzávalók
A töltelékhez
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 8 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
körte | 3 darab |
A tésztához
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 4 dekagramm | |
liszt | 12 dekagramm | |
Ráma | 8 dekagramm |
Desszertek: Körtés-túrós pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
A lisztet a porcukorral elkeverjük, belemorzsoljuk a Ramát, végül összegyúrjuk a tojássárgával. Akkora korongot nyújtunk belőle, hogy ki tudjuk bélelni vele a piteformánkat. Szurkáljuk meg az alját villával, majd tegyük be a hűtőbe dermedni, kb. 1 órára. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük a tésztát.
Amíg sül, elkészítjük a tölteléket. A két tojássárgát kikeverjük a porcukorral, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a túrót. A tojások fehérjéjét habbá verjük és óvatosan azt is beleforgatjuk.
A tésztára simítjuk és kirakjuk körteszeletekkel. Lehet nyers is, de jó érett körte, vagy befőtt is.
Visszatesszük a sütőbe és további 20-25 perc alatt remegősre sütjük.