Feltöltve:

Körtetorta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
Rama sütőmargarin
Rama Sütőmargarin
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé
szalakáli (élelmiszerboltokban kapható)
vékony csíkokra vágott, hámozott mandula (készen így kapható)
vékony lapocskákra vágott, hámozott mandula

A díszítéshez

pirított mandula2 dekagramm
tejszínhab1 darab
darált dió vagy édes kekszmorzsa az oldalára1 kevés

A körte főzéséhez

citrom leve1 darab
szegfűszeg6 darab
cukor4 dekagramm

A krémhez

Ráma18 dekagramm
tejszínízű pudingpor1 csomag
cukor10 dekagramm
tej3 dl
körte4 darab

A piskótához

Rama a formához1 kevés
cukor15 dekagramm
tojás6 darab
kakaópor4 dekagramm
liszt + a formához12 dekagramm

Desszertek: Körtetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Ramával kikenjük és lisztezzük a kapcsos tortaformát. Összekeverjük a lisztet és a kakaóport. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjehabhoz nagyon kíméletesen hozzákeverjük a cukros sárgáját, és beleszitáljuk a kakaós lisztet, közben óvatosan keverjük. Nem törhet össze a hab. A tésztát a tortaformába öntjük, és elsimítjuk a tetejét. A sütőben 30-35 percig sütjük, (végezzünk tűpróbát). Ha kész, kivesszük, és lisztezett deszkára borítjuk, hogy a teteje visszasimuljon. Amikor kihűlt, vízszintesen három részre vágjuk. A krémhez a körtéket megmossuk, megtisztítjuk, a magházukat kivágjuk, és a húsukat nyolc cikkre vágjuk. Vizet forralunk, beletesszük a cukrot, a szegfűszeget, belecsavarjuk a citrom levét, és ebben a lében megfőzzük a körtéket. Óvatosan, nehogy szétfőjenek! Amikor kész, kivesszük, lehűtjük, majd szárazra leitatjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral, belekeverjük a kevés tejjel simára kevert pudingport, és összeforraljuk. Hűlésig kevergetjük, hogy sima legyen. Habosra keverjük a Ramát, majd összekeverjük a krémmel. A kész krémbe nagyon apróra belevágjuk a körte felét, összekeverjük. Az első tortalapot tálra tesszük, és megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a következő lapot, rányomjuk kicsit, és ismét megkenjük a krém harmadával, majd még egyszer megismételjük. A tetején lévő krémre rátesszük a megmaradt körtecikkeket. Tejszínhabbal díszítjük, megszórjuk a pirított mandulával. Az oldalát beburkoljuk a darált dióval, és hűtőben pihentetjük 1 órán át, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem