Kossuth kifli
Hozzávalók
cukor | 38 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 8 darab | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
cukrozott darált dió a hintéshez | 1 kevés |
Desszertek: Kossuth kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Egy közepes méretű tepsibe tesszük és cukrozott darált dióval megszórjuk, de durvára vágott mandulával is meghinthetjük. Lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.