Kossuth kocka
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 5 darab | |
mandula | 10 dekagramm | |
finomliszt | 1 evőkanál | |
porcukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Kossuth kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát nagy tálban habosra keverjük, majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a durvára tört (vágott) mandulát, azután a tojások sárgáját végül a lisztet adjuk hozzá. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
2
Egy 25x20 centis tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, a mandulás masszát egyenletesen rásimítjuk. A tetejét fölszeletelt mandulával díszítjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.
3
Ha kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral behintve kínáljuk