Kráter sütemény
Kráter sütemény
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 1 dl
    • olaj - 1 dl
    • liszt - 25 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    A pudinghoz

    • vaníliás puding - 2 csomag
    • tej - 9 dl
    • cukor - 6 evőkanál

    A mázhoz

    • tejföl - 2 pohár
    • porcukor - 4 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A pudingot megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje. Az 5 tojássárgát, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük a tésztát, majd vizes kiskanállal beleszaggatjuk a pudingot. 160-170 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Két pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve, ettől lesz olyan kráteres.