Kráter szelet
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
cukrozott kakaó | 2 evőkanál | |
tej | 1 dl | |
olaj | 1 dl | |
liszt | 25 dekagramm |
Krémhez
tej | 8 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 kupica | |
cukor | 8 evőkanál |
Tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
finomliszt | 1 kevés |
Tetejére
tortabevonó csoki, (tej-vagy étcsoki) ízlés szerint | 10 dekagramm |
---|
Desszertek: Kráter szelet a sok
Elkészítés
1
A pudingot készítem el legelőször, hogy mire szükség lesz rá, addigra kihűljön. Hűlés közben többször megkeverem, hogy ne bőrösödjön meg. Tészta: a tojássárgát kikeverem a cukorral, a sütőporral, a kakaóval, a tejjel, az olajjal, majd a lisztet is hozzákeverem, végül a keményre vert tojásfehérjét. Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe (38x22 cm-es) öntöm és a kihűlt pudingot vizes kanállal beleszaggatom. Sütés után ha már kihűlt, 10 dkg tortabevonó csokit a leírás szerint elkészítek és a süti tetejére öntöm.