Kráter szelet
Kráter szelet
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • cukrozott kakaó - 2 evőkanál
    • tej - 1 dl
    • olaj - 1 dl
    • liszt - 25 dekagramm

    Krémhez

    • tej - 8 dl
    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • cukor - 8 evőkanál

    Tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 1 darab
    • finomliszt - 1 kevés

    Tetejére

    • tortabevonó csoki, (tej-vagy étcsoki) ízlés szerint - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A pudingot készítem el legelőször, hogy mire szükség lesz rá, addigra kihűljön. Hűlés közben többször megkeverem, hogy ne bőrösödjön meg. Tészta: a tojássárgát kikeverem a cukorral, a sütőporral, a kakaóval, a tejjel, az olajjal, majd a lisztet is hozzákeverem, végül a keményre vert tojásfehérjét. Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe (38x22 cm-es) öntöm és a kihűlt pudingot vizes kanállal beleszaggatom. Sütés után ha már kihűlt, 10 dkg tortabevonó csokit a leírás szerint elkészítek és a süti tetejére öntöm.