Krémes
Hozzávalók
Tésztához
tojássárgája | 7 darab |
---|---|
liszt | 20 dekagramm |
cukor | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 darab |
kakaó | 2 evőkanál |
víz | 12 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Krémhez
cukor | 4 pohár |
---|---|
víz | 1.2 liter |
vaníliás pudingpor | 2 kupica |
tojásfehérje | 7 darab |
Habhoz
tejszín | 5 dl |
---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tésztát az előírt hozzávalókból összeállítjuk és kb 30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a tésztánk, addig a krémet össze kell állítani. A pudingot nem tejben, hanem vízben megfőzzük és a keményre felvert tojásfehérjével összeforgatjuk. Ha már kész a tésztánk, rákenjük egyenletesen a krémet és még 5 percig együtt sütjük. Ezután lezárjuk a sütőt és hagyjuk kihűlni a tésztát. A tejszín felverjük keményre, de lehetőleg növényi tejszínt használjunk. A kihűlt tészta tetején egyenletesen elosztjuk a habot és meghintjük kakaóval, reszelt csokival, vagy kész csokidarával. Nagyon szép, mutatós sütemény.