Krémes barackos kocka
Hozzávalók
reszelt étcsoki | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 7 darab | |
Ráma | 31 dekagramm | |
cukor | 18 dekagramm | |
vaníliás cukor | 3 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
darált mogyoró | 40 dekagramm | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
méz | 4 evőkanál | |
tejszín | 7.5 dl | |
mandulapehely | 30 dekagramm | |
habfixáló | 3 csomag | |
konzerv barackbefőtt | 2 doboz | |
liszt | 15 dekagramm |
Desszertek: Krémes barackos kocka a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
16 dkg Ramát 8 dkg cukorral, 1 van. cukorral, sóval kikeverünk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a csokit, a mogyorót, és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük, és a masszába forgatjuk.Ramával kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, (175 fokon), 20 percig sütjük. A maradék Ramát a mézzel, a cukorral, és 1,5 dl tejszínnel felforraljuk. Belekeverjük a mandulapelyhet, majd a tésztát a masszával megkenjük. Ugyanazon a fokon további 10-15 percig sütjük. A maradék tejszínt felverjük, hozzáadjuk a fixálót, a 2 van. cukrot és lehűtjük. A tésztát 4 csíkra osztjuk, és keresztben félbevágjuk. Az alsó lapokat a habbal megkenjük, a fél barackokkal kirakjuk, majd rásimítjuk a tejszínhabot. A végén a felső lapokkal befedjük.