Krémes epres lepény
Hozzávalók
Tészta
liszt | 38 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 27 dekagramm | |
cukor | 12 dekagramm | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
piskótamorzsa | 10 dekagramm | |
eper ( lehet fagyasztott is) | 1 kilogramm | |
só | 1 csipetnyi |
krem
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 10 dekagramm | |
étcsokoládés pudingpor | 1 csomag | |
tej | 7 dl | |
tojás + 3 tojásfehérje | 4 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Krémes epres lepény a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tésztához összekeverem a lisztet a kókuszreszelékkel, közepébe mélyedést készítek, beleütöm a tojássárgát, elmorzsolom benne a Ramát, hozzákeverem a cukrot, a sót és a citromhéjat. Összegyúrom, és 20 percig pihentetem a hűtőben.
Közben elkészítem a krémet. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet összevegyítem a pudingporral. Óvatosan kevés tejet a tojáshoz adagolok, ezután fokozatosan belekeverem a lisztet amíg csomómentes nem lesz, majd a maradék tejet is hozzáöntöm. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Amikor kész, még melegen belekeverem a felvert tojásfehérjét. Gyors mozdulatokkal kell keverni, nehogy össze kapja.
Nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, a tésztát kinyújtom, a tepsibe teszem és előmelegített sütőben halványsárgára sütöm. Mikor megsült, megszórom a piskótamorzsa felével és az epret elosztom rajta. Az elkészített krémet egyenletesen elosztom az epren, a maradék morzsával meghintem a tetejét és visszateszem a sütőbe. Kb. 15 percig sütöm, amíg a morzsa a tetején színt nem kap. Amikor kihűlt meghintem porcukorral és utána felkockázom.