Krémes, gyümölcsös szelet
Hozzávalók
A tetejére
tejcsokoládés bevonó | 15 dekagramm |
---|
A tésztához
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
olvasztott méz | 2 evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál | |
darát dió | 10 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
vegyes aszalt gyümölcs (mangó, mazsola, mogyoró) | 1 bögre |
A krémhez
fehér csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
étkezési keményítő | 10 dekagramm | |
tej | 6 dl | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Ezenkívül
ostyalap | 3 darab |
---|
Desszertek: Krémes, gyümölcsös szelet a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük és beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsiben megsütjük. Krém: a cukrot az étkezési keményítővel összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, majd a csokit is beletesszük. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük. A tészta összeállítása: alsó lap - ostyalap - rá 1/4 krém - rá ostyalap - erre 1/4 krém - tészta - maradék krém - ostyalap - csokimáz.