Krémes-habos almás pite
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tejföl | 2 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi |
A krémhez
alma | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tejszín, vagy vanília ízű pudingpor | 2 csomag | |
cukor | 4 evőkanál | |
víz | 2.5 dl | |
fahéj | 1 darab |
A habhoz
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm |
Desszertek: Krémes-habos almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a Ramával, a sütőporral elmorzsoljuk. Beletesszük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
2
Az almát lereszeljük, majd a Ramával és a cukorral megpároljuk.
A 2 csomag pudingport a cukorral és a vízzel elkeverjük. Fahéjjal ízesítjük, majd a forró almához öntjük, és visszatoljuk a lángra. Körülbelül két percig főzzük még.
3
A tészta kétharmad részét tepsibe nyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson 1-1 cm.
Ráöntjük az almás, pudingos forró masszát, majd a tojások fehérjéből felvert habot.
4
A félretett tésztából berácsozzuk, és sütjük.