Feltöltve:

Krémes karamellmázzal

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt25 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojássárgája1 darab
tejföl1 dl
ecet1 evőkanál
1 csipetnyi

krem

vaníliás pudingpor4 csomag
cukor15 dekagramm
tojásfehérje9 darab
porcukor20 dekagramm
víz1.2 liter

Karamellmáz

porcukor16 dekagramm
tejszín0.5 dl
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Krémes karamellmázzal a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk és hűtőbe tesszük akár 1-2 órára is, mert könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál. Olyan nagy gáztepsit használjunk, vagy egy közepes méretűt, amelynek van mélysége. A továbbiakban sütőpapíron kinyújtjuk külön-külön a tésztát két lapban. Kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, ugyanis sülés közben kissé összeugrik a tészta. A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön-külön. A kinyújtott nyers lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik, tehát ne legyen senkinek lelkiismeret furdalása emiatt. Gyorsan sül, kb. 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó. A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük. Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban, vagy fazékban 1 liter vizet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjéjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük. Tovább forraljuk az egészet, kb. 3-4 percig. Rengeteg krém lesz belőle. Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel. A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. A felső lapot karamellmázzal bevonjuk, de porcukorral is meghinthető, majd szépen felkockázzuk és így tesszük a tetejére, amikor már a krém kihűlt. Karamellmáz készítése: a porcukrot világosbarnára olvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a Ramát, sűrűre főzzük, majd a tészta tetejére simítjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem