Krémes kocka
Hozzávalók
A piskótához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
lekvár | 4 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojás | 6 darab |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
---|---|---|
tej | 6 dl | |
vaníliás cukor | 4 csomag | |
porcukor | 35 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm |
A mézes tésztához
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
szódabikarbóna | 2 teáskanál | |
tojás | 2 darab | |
olvasztott méz | 2 evőkanál | |
fahéj | 2 teáskanál | |
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Krémes kocka a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A mézes tésztához a porcukrot a margarinnal, a fahéjjal, az olvasztott mézzel és a szódabikarbónával gőz fölött összefőzzük, majd beledolgozzuk a lisztet. A masszát két részre osztjuk, és a gáztepsi hátán elterítve, 175 fokon, kb. 15-15 perc alatt, két lapot sütünk belőle.
A piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a liszttel és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Gáztepsibe simítjuk, és 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Lekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. 1,5 cm vékony szeletekre vágjuk.
A krémhez a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport a tejjel megfőzzük, ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
A krém egy részét rákenjük az egyik mézes lapra, erre helyezzük a piskótaszeleteket és rákenjük a krémet, majd ráfektetjük a másik mézes lapot. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.