Feltöltve:

Krémes palacsintatorta

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt15 dekagramm
darált mogyoró5 dekagramm
kakaó1 evőkanál
tojás3 darab
cukor13 dekagramm
tej2.5 dl
mascarpone sajt50 dekagramm
tojássárgája2 darab
aszalt sárgabarack20 dekagramm

A díszítéshez

vegyes aszalt gyümölcs1 kevés

A sütéshez

Ráma1 darab

Desszertek: Krémes palacsintatorta a sok Torta , Palacsintatorta recept közül.

Elkészítés

1

A sárgabarackot 10 percre beáztatjuk. A lisztbe belekeverjük a kakaót, a mogyorót, majd tálba öntjük, alaposan összekeverjük a tojásokkal, és a 2 evőkanál cukorral. Folyamatosan hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, és 20 percre félretesszük.

2

A tojássárgákat a maradék cukorral felverjük, beledolgozzuk a mascarponét és a finomra vágott aszalt sárgabarackot.

3

Átkeverjük a palacsintatésztát és felforrósított, tapadásmentes, kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben 8-9 db, nagyjából egyforma vastag palacsintát sütünk belőle.

4

Amikor kész vagyunk a sütéssel, a palacsintaszeleteket tálra rakjuk, mascarponés krémet kenünk közéjük, majd újra palacsinta és töltelék következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

5

A tetejére krém kerüljön. A tortát 2 órára hűtőbe tesszük, a tálaláskor aszalt gyümölcsdarabkákkal díszítjük.

Hozzászólások