Krémes szilvás kocka
Hozzávalók
A tetejére
reszelt étcsokoládé | 8 dekagramm |
---|
A krémhez
főzős vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
kristálycukor | 4 evőkanál | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
A piskótatésztához
tojás | 9 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 9 evőkanál | |
finomliszt | 9 evőkanál | |
cukrozatlan kakaópor | 1 teáskanál |
a szilvás töltelékhez
szilva | 1.25 kilogramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 2 evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
A tepsi kikenéséhez
Rama Vajas Íz | 3 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
Desszertek: Krémes szilvás kocka a sok Krémes recept közül.
Elkészítés
A szilvát megmossuk és félbevágva kimagozzuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt borítunk, a Ramával megkenjük, a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk és egy kicsit bele is keverjük, hogy szép cirmos legyen.
Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a szilvára simítjuk.
Megvárjuk amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.