Krémes szilvás kocka
Krémes szilvás kocka
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • reszelt étcsokoládé - 8 dekagramm

    A krémhez

    • főzős vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • kristálycukor - 4 evőkanál
    • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    A piskótatésztához

    • tojás - 9 darab
    • kristálycukor - 9 evőkanál
    • finomliszt - 9 evőkanál
    • cukrozatlan kakaópor - 1 teáskanál

    a szilvás töltelékhez

    • szilva - 1.25 kilogramm
    • kristálycukor - 2 evőkanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál

    A tepsi kikenéséhez

    • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
    • zsemlemorzsa - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A szilvát megmossuk és félbevágva kimagozzuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt borítunk, a Ramával megkenjük, a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
    2. A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk és egy kicsit bele is keverjük, hogy szép cirmos legyen.
    3. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
    4. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a szilvára simítjuk.
    5. Megvárjuk amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.