Krémes torta
Krémes torta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tej - 1 liter
    • vaníliás cukor - 4 csomag
    • tojásfehérje - 9 darab
    • porcukor - 30 dekagramm

    Tészta

    • leveles tészta - 1 darab

    Tetejére

    • tejszín - 2.5 dl
    • porcukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztát két lappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megszurkáljuk villával, majd 200 fokos sütőben megsütjük. Még melegen 2 darab 25 centis korongot vágunk ki belőle és az egyik korongot felvágjuk 9 szeletre.
    2. A tojásfehérjét felverjük keményre 20 dkg porcukorral.
    3. 8 dl tejet felteszünk főni 10 dkg porcukorral. A maradék 2 dl tejjel kikeverjük a 4 csomag pudingport majd kevergetve elkészítjük a pudingot. Ha kész, hozzáadjuk a tojásfehérjét és pár percig főzzük.
    4. A tortaformába tesszük a tésztát, rátesszük a kapcsot és még melegen rákenjük a krémet. A tejszínt keményre felverjük és ezt is rákenjük a tetejére. Kicsit félreteszünk a díszítéshez. Ráhelyezzük a tésztaszeleteket, majd díszítjük a tejszínhabbal. Hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.