Krimi szelet
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 60 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 6 dl | |
tojás | 3 darab | |
szódabikarbóna | 1 púpos kávéskanál | |
méz | 3 teáskanál | |
porcukor | 25 dekagramm |
Desszertek: Krimi szelet a sok
Elkészítés
A tojásokat, a mézet és a cukrot gőz felett alaposan kikeverjük, majd beletesszük a feldarabolta Ramát. Ha a Rama elolvadt, levesszük a gőzről és hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk és ha még nem nyújtható a tészta rakhatunk hozzá lisztet, de vigyázzunk nehogy kemény legyen. Három részre osztjuk és lisztezett deszkán 30x40-es lapot nyújtunk belőlük, majd lisztezett tepsi hátán kisütjük. A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. Ha a liszthez teszünk 1 tk. kristálycukrot, összekeverjük és ezután apránként adjuk hozzá a tejet, akkor biztos sikerülni fog. Ha mégsem, akkor a kész krémet ha kihűlt, kézi mixerrel átkeverjük és sima lesz. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és beletesszük a kihűlt, főzött krémbe. Jól összedolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyikbe felébe beletesszük a kakaót, a másik felét fehéren hagyjuk. Az alsó lapra a kakaós krémet kenjük, a középsőre a fehéret. A felső lapra csokoládémázat teszünk. Két púpos ek. kakaóport, 1,5 ek. cukrot és 3 ek. tejet összekeverünk, felolvasztjuk, majd beledobunk 5 dkg Ramát. Másnapra megpuhul.