Krisz tortája
Hozzávalók
cukor | 10 evőkanál |
---|---|
liszt | 11 evőkanál |
tojás | 10 darab |
krem
tej | 0.5 liter |
---|---|
liszt | 5 evőkanál |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
rumaroma | 2 csepp |
Tetejére
tojásfehérje | 2 darab |
---|---|
zöld és sárga ételfesték | 1 kevés |
porcukor | 20 dekagramm |
szíves cukorkák | 1 kevés |
Desszertek: Krisz tortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgáját és végül a lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük. A krémnek a tejet a liszttel sűrű masszává főzzük, a Ramát a porcukorral habosra keverjük és a tejes masszával összekeverjük, majd belekeverjük az aromát is. A tortát kettévágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is bevonjuk a krémmel. A tojásfehérjét a porcukorral kikeverjük, majd kettévesszük és egyikbe a zöld, a másikba a sárga ételfestéket keverjük. Csíkokat húzzunk átlósan a tortára és kirakjuk szíves cukorkákkal.