Feltöltve:

Krumplis kiflik

135
Közepes
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

sárgabaracklekvár25 dekagramm
tej3 evőkanál
kristálycukor5 dekagramm
instant élesztő2 dekagramm
finomliszt40 dekagramm
2 dekagramm
burgonya30 dekagramm
Rama Vajas Íz5 dekagramm

Desszertek: Krumplis kiflik a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt elkeverjük langyos tejben és felfuttatjuk. A kihűlt burgonyához adjuk az olvasztott Ramát, a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a cukrot. Sima tésztává dagasztjuk és lisztezett tálban konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata a kétszerese nem lesz.

2

A megkelt tésztát egy lisztezett felületen sodrófa segítségével ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 11x11 cm-es kockákra vágjuk. Minden kockába egy kanál lekvárt teszünk, a kockát átlósan háromszögre hajtjuk és feltekerve kiflivé alakítjuk.

3

A kifliket Ramával kikent sütőlemezre rakjuk és újra kelni hagyjuk (kb. 15 percig).

4

A megkelt kifliket előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. A megsült kifliket ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem