Krumplis kiflik
Hozzávalók
sárgabaracklekvár | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 3 evőkanál | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
instant élesztő | 2 dekagramm | |
finomliszt | 40 dekagramm | |
Só | 2 dekagramm | |
burgonya | 30 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
Desszertek: Krumplis kiflik a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt elkeverjük langyos tejben és felfuttatjuk. A kihűlt burgonyához adjuk az olvasztott Ramát, a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a cukrot. Sima tésztává dagasztjuk és lisztezett tálban konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata a kétszerese nem lesz.
A megkelt tésztát egy lisztezett felületen sodrófa segítségével ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 11x11 cm-es kockákra vágjuk. Minden kockába egy kanál lekvárt teszünk, a kockát átlósan háromszögre hajtjuk és feltekerve kiflivé alakítjuk.
A kifliket Ramával kikent sütőlemezre rakjuk és újra kelni hagyjuk (kb. 15 percig).
A megkelt kifliket előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. A megsült kifliket ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.