Kugler torta
Desszertek: Kugler torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összeforgatjuk, a tojások sárgájával 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tojásos masszába forgatjuk.
2. lépés
Egy Ramával kikent, kb. 23 cm átmérőjű tortakarikába simítjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem ragad rá ragacsos massza, akkor jó. Ha kihűlt, lapjában kettéhasítjuk.
3. lépés
Az étcsokoládét eltördeljük, lábasba dobjuk. A vizet ráöntjük, a porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 perc alatt simára főzzük. A puha Ramát habosra keverjük, azután apránként a kihűlt csokoládés krémet hozzáadjuk.
4. lépés
A tortát ezzel megtöltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. Reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük.