Feltöltve:

Kuglóf

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

porcukor1 evőkanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A tésztához

vörösszemű mazsola15 dekagramm
feketeszemű mazsola5 dekagramm
aprított mandula12.5 dekagramm
cukrozott narancshéj2.5 dekagramm
tojás4 darab
citromlé4 evőkanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
1 csipetnyi
kristálycukor25 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
langyos tej1.25 dl
kristálycukor1 teáskanál
instant élesztő3 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Desszertek: Kuglóf a sok Kuglóf recept közül.

Elkészítés

1

A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A Ramát megolvasztjuk.

2

A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott Ramával és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tésztát simára és hólyagosra dagasztjuk.

3

A cukrozott narancshéjat felaprítjuk, összekeverjük 10 dkg aprított mandulával, a kétféle mazsolával, majd hozzáadjuk a tésztához, átdagasztjuk, letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata a kétszeresére nem nő.

4

A kuglófformát kikenjük Ramával, megszórjuk a maradék mandulával és beletesszük a tésztát. Ezután a formában pihentetjük 30 percig, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük a formából, megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem