Kuglóf gazdagon
Hozzávalók
A forma kikenéséhez
finomliszt | 1 darab | |
---|---|---|
Ráma | 1 darab |
A tésztához
kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé) | 20 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 30 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
tojás | 5 darab | |
vanillincukor | 2 csomag | |
kristálycukor | 30 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm |
A bevonáshoz
étcsokoládé vagy tortabevonó | 10 dekagramm |
---|
Desszertek: Kuglóf gazdagon a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük.
Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült.
Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja.