Feltöltve:

Kuglóf gazdagon

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

finomliszt1 darab
Ráma1 darab

A tésztához

kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé)20 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
tojás5 darab
vanillincukor2 csomag
kristálycukor30 dekagramm
Ráma30 dekagramm

A bevonáshoz

étcsokoládé vagy tortabevonó10 dekagramm

Desszertek: Kuglóf gazdagon a sok Kuglóf recept közül.

Elkészítés

1

A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk.

2

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.

3

A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük.

4

Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült.

5

Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem