Feltöltve:

Kuglóf mazsolával, mandulával, naracshéjjal

70
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás4 darab
citromlé4 evőkanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
finomliszt50 dekagramm
1 csipetnyi
aprított mandula12 dekagramm
porcukor1 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
instant élesztő3 dekagramm
langyos tej1 dl
cukrozott narancshéj2 dekagramm
vörösszemű mazsola15 dekagramm
feketeszemű mazsola5 dekagramm

Desszertek: Kuglóf mazsolával, mandulával, naracshéjjal a sok Kuglóf recept közül.

Elkészítés

1

A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A Ramát megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott Ramával és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tésztát simára és hólyagosra dagasztjuk.

2

A cukrozott narancshéjat felaprítjuk, összekeverjük 10 dkg aprított mandulával, a kétféle mazsolával, majd hozzáadjuk a tésztához, átdagasztjuk, letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresre nő.

3

A kuglófformát kikenjük Ramával, megszórjuk a maradék mandulával és beletesszük a tésztát. Ezután a formában pihentetjük 30 percig, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük a formából, megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem