Szülinapi kuglóf Sánta Laciéktól - Rama Academy
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz vagy Laktózmentes Rama sütőmargarin | 300 gramm |
---|---|
kristálycukor | 300 gramm |
narancslé és reszelt héj | 0.5 darab |
citrom leve és reszelt héja | 1 darab |
Tojás | 6 darab |
Dr Oetker Sütőpor | 1 teáskanál |
Liszt | 300 gramm |
A mázhoz
porcukor | 150 gramm |
---|---|
forró víz | 3 evőkanál |
Dr. Oetker Ételszínezék piros | 3 csepp |
aprított pisztácia | 10 gramm |
Sütéshez
Sütési idő | 45 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 25cm-es kuglófforma |
A születésnap az egyik legfontosabb eseményünk minden évben, még akkor is, ha épp karantén időszak van, és nem tölthetjük szeretteinkkel ezt a napot. Hogyan ünnepeljen ilyenkor az ember? Sánta Laci és felesége, Juliska a Rama Academy – home edition 3. részében megmutatják nekünk, hogyan köszönthetjük fel kreatívan azt az ünnepeltet, aki épp távol van tőlünk. Saját konyhájukban egy különleges szülinapi kuglóf elkészítését mutatják meg, és mellé néhány hasznos jó tanáccsal is ellátnak, hogy mit tegyünk, ha valami hiányozna a recepthez. Lesd meg a legújabb részt! A Rama Academy - home edition többi videóját pedig YouTube csatornánkon követheted!
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C).
A kuglófformát, amennyiben nem szilikonos, kenjük ki egy kevés margarinnal, és szórjuk meg liszttel.
A tésztához a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral egy kézi robotgép segítségével.
Adjuk hozzá a citrom és a fél narancs reszelt héját.
Egyenként keverjük bele a tojásokat, mindegyik után jól elkeverve a masszát.
Keverjük még hozzá a citrom és fél narancs levét is.
Egy fakanállal forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
A masszánkat öntsük a kuglófformába és süssük 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Miután megsült, hagyjuk a formában 15-20 percig, majd fordítsuk rácsra és hűtsük ki teljesen.
A díszítéshez a porcukorhoz keverjük a forró vizet kis adagokban, amíg egy sűrű, de már kissé folyós mázat kapunk.
A piros ételfestéket belekeverve színezzük rózsaszínűre.
Ezt öntsük a kuglóf tetejére és hagyjuk lefolyni.
Díszítsük az apróra tört pisztáciával és friss vagy szárított virágokkal.