Feltöltve:

Különleges diótorta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája5 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
citromlé2 evőkanál
tej1 dl
dió20 dekagramm
porcukor50 dekagramm
tojásfehérje10 darab
kristálycukor3 evőkanál
étkezési keményítő3 evőkanál

A diótortáról
A diótorta remek ünnepi sütemény. Készítsük el karácsonyra vagy akár szilveszteri finomságként! A fenti ünnepi diótorta recepttel az egész családot elkápráztathatjuk!
Szeretnénk egyszerűsíteni a folyamatot? A diótorta sütés nélkül is elkészíthető. Használhatunk hozzá például kekszlapokat. Idő szűkében akár a boltból is beszerezhetünk piskótalapot a diótortához.
Gluténérzékenyek elkészíthetik a diótortát liszt nélkül is. Remek diós lapot süthetünk, ha a lisztadagot őrölt dióval helyettesítjük. Nagyon finom ropogós lesz a végeredmény!
Ejtsünk pár szót a diótorta krémjéről is! Kerülhet bele vaj, de elkészíthetjük tejszínnel is saját ízlésünkhöz igazítva. Adhatunk hozzá egy kis vaníliát vagy reszelt narancshéjat, mindkettő remekül kiegészíti a dió ízét. Sőt egy rumos diótorta is remek választás! Kísérletezhetünk akár konyakkal vagy egy kis whiskyvel is. Nem utolsó ötlet a kávékrémes diótorta sem. A kávé-dió kombináció is rendkívül izgalmas lehet. Kávéimádók esetében nem lőhetünk vele mellé.
A diótorta tetejét díszíthetjük pörkölt dióval vagy narancsszeletekkel. Ha nem szeretnénk sok időt eltölteni a díszítéssel, vonjuk be tortát dióforgáccsal.
Ha szívesen pepecselünk vele, szeretnénk valamilyen mutatósabb kinézetet, akkor íme néhány egyszerűbb ötlet. Apró diós habcsókok is kerülhetnek a diótorta tetejére. Használhatunk hozzá habzsákot. Ha szeretnénk valamilyen különlegesebb ünnepi díszítést, akár fenyőfát, csillagokat is rajzolhatunk a tetejére a habzsák segítségével. Így lesz igazán ünnepi a diótorta!

Elkészítés

1

A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben külön-külön 10-10 percig sütjük 150 °C fokon.

2

Közben a tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez. Kihűtjük.

3

Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.

4

A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Behűtve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem