Feltöltve:

Különleges diótorta

access_alarm 80
cake Nehéz
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

citrom reszelt héja1 darab
porcukor50 dekagramm
citromlé2 evőkanál
tojásfehérje10 darab

A töltelék 1. részéhez

tojássárgája5 darab
tej1 dl
dió20 dekagramm

A töltelék 2. részéhez

kristálycukor3 evőkanál
étkezési keményítő3 evőkanál
tej1 dl

A töltelék 3. részéhez

porcukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm

Desszertek: Különleges diótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10-10 percig sütjük 150 °C fokon.

2. lépés

A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük.

3. lépés

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és kihűtjük.

4. lépés

Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.

5. lépés

A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Behűtve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem