Különleges diótorta
Különleges diótorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 5 darab
  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • citromlé - 2 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • dió - 20 dekagramm
  • porcukor - 50 dekagramm
  • tojásfehérje - 10 darab
  • kristálycukor - 3 evőkanál
  • étkezési keményítő - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben külön-külön 10-10 percig sütjük 150 °C fokon.
  2. Közben a tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez. Kihűtjük.
  3. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.
  4. A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Behűtve tálaljuk.