Kürtös kalács
Desszertek: Kürtös kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott Ramával, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.
2. lépés
A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva.
3. lépés
Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott Ramával. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rákaramellizáljuk.
4. lépés
Tálaláskor a kürtöskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.