Kürtös kalács
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 2 darab | |
porcukor | 8 evőkanál | |
élesztő | 1 dekagramm | |
tej | 2.5 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
só | 1 darab |
Desszertek: Kürtös kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott Ramával, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.
2
A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva.
3
Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott Ramával. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rákaramellizáljuk.
4
Tálaláskor a kürtöskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.