Kürtös kifli
Hozzávalók
cukor | 3 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 60 dekagramm | |
puha Rama | 6 dekagramm | |
langyos tej | 3 dl | |
egész tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 2 darab | |
só | 1 teáskanál | |
élesztő | 3 dekagramm |
Desszertek: Kürtös kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Beletesszük a 3 dl langyos tejet, 6 dkg margarint, 1 db tojást és a 2 db tojássárgáját, 1 tk. sót, 3 ek. cukrot, 60 dkg finomlisztet végül a 3 dkg élesztőt a kenyérsütőbe dagasztani és keleszteni.
Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és 6-6 egyenlő darabra vágjuk. A darabokat óvatosan gombócformára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az 1/3 részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyókifli formázása töltelék nélkül.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük egy ruhával letakarjuk, és a sütő közelében pihentetjük, amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kifliket 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
Amíg sülnek megolvasztjuk a 2 ek. margarint. Elkeverünk 5 ek. cukrot és 1 ek. fahéjat vagy vaníliás cukrot.
A sütőből kivett kifliket megkenjük az olvasztott margarinnal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban vagy a vaníliás cukorban. Rácsra tesszük hűlni.
Plusz:
Pudinggal töltve: A tészta ugyanaz, de sütés előtt megtöltöm krémmel. A krém lehet krém vagy 1 csomag puding (kiválasztott) 3 dl tejben főzve, 2 ek. cukorral édesítve.