Kürtös kifli
Kürtös kifli
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 3 evőkanál
  • liszt - 60 dekagramm
  • puha Rama - 6 dekagramm
  • langyos tej - 3 dl
  • egész tojás - 1 darab
  • tojássárgája - 2 darab
  • só - 1 teáskanál
  • élesztő - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. Beletesszük a 3 dl langyos tejet, 6 dkg margarint, 1 db tojást és a 2 db tojássárgáját, 1 tk. sót, 3 ek. cukrot, 60 dkg finomlisztet végül a 3 dkg élesztőt a kenyérsütőbe dagasztani és keleszteni.
  2. Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és 6-6 egyenlő darabra vágjuk. A darabokat óvatosan gombócformára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az 1/3 részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyókifli formázása töltelék nélkül.
  3. A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük egy ruhával letakarjuk, és a sütő közelében pihentetjük, amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt pirosra sütjük. Amíg sülnek megolvasztjuk a 2 ek. margarint. Elkeverünk 5 ek. cukrot és 1 ek. fahéjat vagy vaníliás cukrot.
  5. A sütőből kivett kifliket megkenjük az olvasztott margarinnal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban vagy a vaníliás cukorban. Rácsra tesszük hűlni.
  6. Plusz: Pudinggal töltve: A tészta ugyanaz, de sütés előtt megtöltöm krémmel. A krém lehet krém vagy 1 csomag puding (kiválasztott) 3 dl tejben főzve, 2 ek. cukorral édesítve.