Kürtőskalács
Hozzávalók
liszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 2 darab | |
porcukor | 7 evőkanál | |
Ráma | 10 dekagramm | |
langyos tej | 6 dl | |
élesztő | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Kürtőskalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben elkeverem egy kanál kristálycukorral, majd meleg helyen felfuttatom. A többi hozzávalót egy keverőtálba kimérem, majd ha felfutott az élesztőnk azt is hozzáborítom. Összegyúrom, majd min egy órát kelesztem. Ha megkelt, félökölnyi darabokat letépek belőle és hosszúra kisodorgatom. Nagyon beolajozom a durungot, amin sütni fogom és rátekerem a tésztát. Hogy összeérjenek, kicsit gurigatom az asztalon. Ha kész, jól beolajozzuk a tésztát és cukorba hempergetjük, majd mehet a grillre a parázs fölé.