Feltöltve:

Kürtőskalács

access_alarm 100
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor12 evőkanál
liszt1 kilogramm
Ráma12 evőkanál
tej5 dl
fehérje2 darab
tojássárgája4 darab
konyhasó1 kávéskanál
élesztő2 dekagramm

Desszertek: Kürtőskalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A liszthez hozzáadunk, 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, 12 evőkanál olvasztott Ramát, 12 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 2 dkg felfuttatott élesztőt, 1/2 liter tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd a tésztát kelni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt, kisebb darabokra vágjuk. A darabokat ujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített (olajozott) tepsit. Egymás mellé tekerjük a tésztát a nyújtófára, majd a tésztát megsodorjuk. A feltekert tésztát többször átkenjük vízzel és cukorba hempergetjük. Ezután a tepsiben folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. Sütés után azonnal meghempergetjük fahéjas, kakaóporos, vagy vaníliás porcukorban, ízlés szerint. Jó étvágyat kívánok.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem