Feltöltve:

Kürtöskalács a sütőből

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt75 dekagramm
tojás2 darab
olvasztott Rama10 dekagramm
élesztő3 dekagramm
cukor4 evőkanál
citrom lereszelt héja1 darab
vaniliaaroma1 evőkanál
1 csipetnyi

Forgatás

kristálycukor1 darab
durvára darált dió10 dekagramm
tojássárgája1 darab

Desszertek: Kürtöskalács a sütőből a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókból tésztát dagasztunk és letakarva hagyjuk a duplájára kelni.

2

Ezalatt elkészítjük a formákat, ami lehet konyhai papírtörlő gurigája, nagyobb üdítős, vagy sörös doboz, de akár üvegre is lehet tekerni. A gurigát vonjuk be alufóliával úgy, hogy a két végén is belenyomkodjuk, majd olajozzuk be.

3

Ha megkelt a tésztánk, gyúrjuk át, nyújtsuk ki fél cm vékonyra, derelyemetszővel, vagy késsel szabjuk fel kb. kétujjnyi csíkokra és tekergessük a formára. Ahol vége egy csíknak, onnan folytatjuk a következővel, kicsit rányomkodva az előzőre.

4

Kenjük le tojássárgával, forgassuk bele a cukor és a dió keverékébe, majd lábra állítva tepsibe helyezzük őket. Kb. 20 perc alatt megsülnek, magas hőfokon.

5

Ha megsültek, könnyen lejönnek a gurigáról, ha fenn kihagyunk egy ujjnyi részt üresen. Takarjuk le még melegen, hogy ne száradjanak ki.

6

Én mostanában kókuszreszelékbe szoktam forgatni, nekünk sokkal jobban ízlik mint a diós.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem