Kürtöskalács citromhabba tekerve
Hozzávalók
A töltelékhez
citromlé | 0.5 liter | |
---|---|---|
cukor | 10 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
víz | 0.5 liter | |
vanilliás cukor | 1 csomag |
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 2 darab | |
porcukor | 8 evőkanál | |
élesztő | 1 dekagramm | |
tej | 2.5 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
só | 1 darab |
Desszertek: Kürtöskalács citromhabba tekerve a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A kürtöskalácsot megcsináljuk: A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott Ramával, a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.
A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva.
Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott Ramával. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rákaramellizáljuk.
Tálaláskor a kürtöskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.
Amikor kész akkor hagyjuk kihűlni és kezdhetjük a tölteléket: A citromlevet, a cukrot, a vizet, a sót és vanilliás cukrot összeturmixoljuk. Ha kész beletehetjük a kürtöskalácsba nem kell olyan sokat. Ki hogy szeretné.