Feltöltve:

Kürtöskalács citromhabba tekerve

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

citromlé0.5 liter
cukor10 evőkanál
1 csipetnyi
víz0.5 liter
vanilliás cukor1 csomag

A tésztához

liszt50 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája2 darab
porcukor8 evőkanál
élesztő1 dekagramm
tej2.5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
1 darab

Desszertek: Kürtöskalács citromhabba tekerve a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A kürtöskalácsot megcsináljuk: A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott Ramával, a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.

2

A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva.

3

Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott Ramával. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rákaramellizáljuk.

4

Tálaláskor a kürtöskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.

5

Amikor kész akkor hagyjuk kihűlni és kezdhetjük a tölteléket: A citromlevet, a cukrot, a vizet, a sót és vanilliás cukrot összeturmixoljuk. Ha kész beletehetjük a kürtöskalácsba nem kell olyan sokat. Ki hogy szeretné.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem