Kürtöskalács citromhabba tekerve
15
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2.5 dl | |
élesztő | 3 dekagramm | |
cukor | 4 evőkanál | |
Ráma | 7 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tojásfehérje (a kenéshez) | 1 darab | |
fahéj | 3 kávéskanál | |
cukor (a fahéjas cukorhoz) | 2 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi |
A krémhez
citrom | 8 darab | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
cukor | 2 evőkanál |
Desszertek: Kürtöskalács citromhabba tekerve a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a kürtöskalácsot a tészta recept elkészítésével.
2
Elkészítjük a krémet a krém recept segítségével.
3
A kürtöskalácsba beletesszük a krémet, melyet előzőleg a hűtőbe tettünk egy picit.