Feltöltve:

Lajcsi szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt (50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt)
ananász befőtt

krem

vaníliás puding1 csomag
puncsízű puding1 csomag
porcukor20 dekagramm
tortabevonó csokoládé1 tábla

Tészta

szódabikarbóna2 kávéskanál
Ráma5 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojás2 darab
méz2 evőkanál
kakaó2 evőkanál
liszt40 dekagramm

Desszertek: Lajcsi szelet a sok

Elkészítés

1

A tésztához való anyagokat a liszt kivételével gőz fölött 3 percig keverjük, levesszük a tűzről, s beledolgozzuk a lisztet. Három vékony lapot sütünk belőle Ramával megkent, lisztezett tepsi hátán. A töltelékhez a pudingokat 3 - 3 dl tejben külön - külön megfőzzük, és lehűtjük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, elfelezzük és a pudingos krémekkel kikeverjük. Az alsó lapra kerül a rózsaszín krém, ebbe tehetünk egy kis rumot is, a következőre a sárga. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be. A krémek alatt is meglocsolgathatjuk a tésztát egy kis rummal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem