Lajcsi szelet
Hozzávalók
liszt (50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt) | ||
---|---|---|
ananász befőtt |
krem
vaníliás puding | 1 csomag | |
---|---|---|
puncsízű puding | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tortabevonó csokoládé | 1 tábla |
Tészta
szódabikarbóna | 2 kávéskanál | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
méz | 2 evőkanál | |
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 40 dekagramm |
Desszertek: Lajcsi szelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához való anyagokat a liszt kivételével gőz fölött 3 percig keverjük, levesszük a tűzről, s beledolgozzuk a lisztet. Három vékony lapot sütünk belőle Ramával megkent, lisztezett tepsi hátán. A töltelékhez a pudingokat 3 - 3 dl tejben külön - külön megfőzzük, és lehűtjük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, elfelezzük és a pudingos krémekkel kikeverjük. Az alsó lapra kerül a rózsaszín krém, ebbe tehetünk egy kis rumot is, a következőre a sárga. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be. A krémek alatt is meglocsolgathatjuk a tésztát egy kis rummal.