Lajcsi szelet
Hozzávalók
csokoládédara | ||
---|---|---|
kakaó 1-2 kanál lekvárral, vagy kicsi meleg tejjel össszegyúrva | ||
keksz darabokra tördelve | ||
natúr pisztácia |
krem
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 1 púpos evőkanál | |
tej | 6 dl | |
vaníliapuding | 1 darab | |
puncspuding | 1 darab |
Tészta
kakaópor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
szódabikarbóna | 2 teáskanál | |
liszt | 40 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
méz | 2 evőkanál |
Tetejére
csokimáz | 1 darab |
---|
Desszertek: Lajcsi szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig keverjük, utána hozzákeverjük a lisztet és összegyúrjuk, ha kicsit tapad még egy kicsi lisztet tehetünk hozzá. 3 lapot sütünk tepsi hátán. Krém: a pudingokat külön-külön megfőzzük 3-3 dl tejben. Egy Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk. Kettévesszük és a pudingokhoz kavarjuk. Megtöltjük a lapokat. Tetejére csokimáz.