Lajcsi szelet
Lajcsi szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 20 dekagramm
  • kakaó - 2 evőkanál
  • liszt - 40 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • méz - 1.5 evőkanál
  • szódabikarbóna - 2 teáskanál

Krémhez

  • tej - 6 dl
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • puncs pudingpor - 1 csomag
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásokat a Ramával, a porcukorral és a mézzel gőz felett felfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A pudingokat egyenként megfőzzük 3 dl tejben és kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a cukorral, elfelezzük és a pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat a rózsaszín és a sárga krémmel. Tetejét csokimázzal vonjuk be.