Lajcsi szelet
Hozzávalók
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
puncsos, epres, vagy málnás pudingpor, a lényeg hogy rózsaszín legyen | 1 csomag | |
tej | 6 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
rum vagy rumaroma | 1 kis |
Tészta
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
méz | 2 evőkanál | |
tojás | 2 egész | |
szódabikarbóna | 2 kávéskanál |
Desszertek: Lajcsi szelet a sok
Elkészítés
Tészta készítése: a lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percnyi kevergetés közben felfőzzük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát háromfelé osztjuk és darabonként kb. 30x24 cm-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Krém készítése: a 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk, amíg a pudingok kihűlnek. A Ramát a porcukorral kikeverjük és kettéválasztjuk, majd a kétfajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni.