Feltöltve:

Lajcsi szelet

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
puncsos, epres, vagy málnás pudingpor, a lényeg hogy rózsaszín legyen1 csomag
tej6 dl
vaníliás cukor1 csomag
rum vagy rumaroma1 kis

Tészta

liszt40 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Ráma5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
méz2 evőkanál
tojás2 egész
szódabikarbóna2 kávéskanál

Desszertek: Lajcsi szelet a sok

Elkészítés

1

Tészta készítése: a lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percnyi kevergetés közben felfőzzük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát háromfelé osztjuk és darabonként kb. 30x24 cm-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Krém készítése: a 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk, amíg a pudingok kihűlnek. A Ramát a porcukorral kikeverjük és kettéválasztjuk, majd a kétfajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem