Lajcsi szelet
Lajcsi szelet
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • puncsos, epres, vagy málnás pudingpor, a lényeg hogy rózsaszín legyen - 1 csomag
    • tej - 6 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • rum vagy rumaroma - 1 kis

    Tészta

    • liszt - 40 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • méz - 2 evőkanál
    • tojás - 2 egész
    • szódabikarbóna - 2 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. Tészta készítése: a lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percnyi kevergetés közben felfőzzük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát háromfelé osztjuk és darabonként kb. 30x24 cm-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Krém készítése: a 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk, amíg a pudingok kihűlnek. A Ramát a porcukorral kikeverjük és kettéválasztjuk, majd a kétfajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni.