Feltöltve:

Lakatos Márk Sós képviselőfánkja

access_alarm 110
cake Könnyű
person_outline 2 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

Rama Vajas Íz65 gramm
Liszt65 gramm
víz65 gramm
Tojás2 darab
1 csipetnyi

Töltelékhez

lágy kecskesajt150 gramm
tejszín100 milliliter
ízlés szerinti adag
Borsízlés szerinti adag
szerecsendióízlés szerinti adag

Céklaropogós

cékla1 darab
olívaolajízlés szerinti adag
ízlés szerinti adag

Sütéshez

Sütési idő 90 perc
Sütési hőmérséklet 220 °

Lakatos Márk a divat világán kívül talán egyetlen helyen mozog hasonlóan otthonosan: a konyhában. A rutin ellenére a Rama Süti Challenge 3. nehezítéseivel és a recepttel azért ő is megszenvedett. A sós képviselőfánk önmagában sem egyszerű feladat, de Szabó Simon gondoskodott róla, hogy a legegyszerűbb lépések se menjenek zökkenőmentesen. Egy dolog biztos, ha Márknak széllel szemben is ilyen ínycsiklandó süteményt sikerült elkészítenie, nektek is menni fog. Itt találjátok a részletes receptet, hogy könnyebb dolgotok legyen!

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

2. lépés

Egy edényben felforraljuk a vizet a sóval és margarinnal. Ha forr, hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, és a tészta felülete sima lesz.
Majd levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne legyen teljesen forró. A tojásokat egyenként eldolgozzuk a tésztában. Alapvetően keményebb állagú tésztát kell kapjunk, de ha túl száraznak érezzük pici vízzel lazíthatjuk.

3. lépés

Nyomózsákból kisebb kb. 4cm átmérőjű halmokat nyomunk a sütőlemezre, és előmelegített 220°C-os sütőben 10-15 percig sütjük, majd csökkentjük a sütő hőmérsékletét 190°C-ra, és további 20 percig sütjük a fánkokat. Akkor jó, ha aranybarna, és kopog a tészta. Kivesszük a sütőből és teljesen lehűtjük.

4. lépés

A céklát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Átforgatjuk kevés olajban, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Majd sózzuk, és meglocsoljuk kevés balzsamecettel.

5. lépés

Sütjük, szárítjuk a 160 C°-os sütőben kb. 45 percig, félidőben megforgatjuk őket. Többször nézzünk rá, mert könnyen megéghet!

6. lépés

A töltelékhez a kecskesajtot összekeverjük a tejszínnel, fűszerezzük és habzsákba töltjük.

7. lépés

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a kecskesajtkrémmel, majd beleszúrunk egy-egy kihűlt céklachips darabot, utána visszatesszük a tésztatetőket, és tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem