Feltöltve:

Lakatos Márk Sós képviselőfánkja

110
Könnyű
2 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

Rama Vajas Íz65 gramm
Liszt65 gramm
víz65 gramm
Tojás2 darab
1 csipetnyi

Töltelékhez

lágy kecskesajt150 gramm
tejszín100 milliliter
ízlés szerinti adag
Borsízlés szerinti adag
szerecsendióízlés szerinti adag

Céklaropogós

cékla1 darab
olívaolajízlés szerinti adag
ízlés szerinti adag

Sütéshez

Sütési idő 90 perc
Sütési hőmérséklet 220 °

Lakatos Márk a divat világán kívül talán egyetlen helyen mozog hasonlóan otthonosan: a konyhában. A rutin ellenére a Rama Süti Challenge 3. nehezítéseivel és a recepttel azért ő is megszenvedett. A sós képviselőfánk önmagában sem egyszerű feladat, de Szabó Simon gondoskodott róla, hogy a legegyszerűbb lépések se menjenek zökkenőmentesen. Egy dolog biztos, ha Márknak széllel szemben is ilyen ínycsiklandó süteményt sikerült elkészítenie, nektek is menni fog. Itt találjátok a részletes receptet, hogy könnyebb dolgotok legyen!

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

2

Egy edényben felforraljuk a vizet a sóval és margarinnal. Ha forr, hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, és a tészta felülete sima lesz.
Majd levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne legyen teljesen forró. A tojásokat egyenként eldolgozzuk a tésztában. Alapvetően keményebb állagú tésztát kell kapjunk, de ha túl száraznak érezzük pici vízzel lazíthatjuk.

3

Nyomózsákból kisebb kb. 4cm átmérőjű halmokat nyomunk a sütőlemezre, és előmelegített 220°C-os sütőben 10-15 percig sütjük, majd csökkentjük a sütő hőmérsékletét 190°C-ra, és további 20 percig sütjük a fánkokat. Akkor jó, ha aranybarna, és kopog a tészta. Kivesszük a sütőből és teljesen lehűtjük.

4

A céklát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Átforgatjuk kevés olajban, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Majd sózzuk, és meglocsoljuk kevés balzsamecettel.

5

Sütjük, szárítjuk a 160 C°-os sütőben kb. 45 percig, félidőben megforgatjuk őket. Többször nézzünk rá, mert könnyen megéghet!

6

A töltelékhez a kecskesajtot összekeverjük a tejszínnel, fűszerezzük és habzsákba töltjük.

7

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a kecskesajtkrémmel, majd beleszúrunk egy-egy kihűlt céklachips darabot, utána visszatesszük a tésztatetőket, és tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem